Kauwsnacks met uitdaging

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 20:58

Vaak krijg ik de vraag voor grote kauwsnacks, omdat veel van mijn klanten powerbreeds hebben met sterke kaken. Deze kauwen snel door verschillende soorten platen heen. Wij verkopen zeker grote platen, maar het gaat niet alleen om de grote maar ook om hoe ver een plaat gedroogd is en natuurlijk speelt de dikte ook een rol. 

 

Al onze platen hebben een hoge kwaliteit, zijn gedroogd maar niet te lang en hebben een mooie dikte wat dus echt zorgt voor extra uitdaging. 

 

Heb jij een hond die sterke kaken heeft dan adviseren wij een Runderkophuidplaat lang of XL. Aan deze plaat kan jouw hond meerdere keren kauwen. Heeft jouw hond een allergie ontwikkeld voor rund dan hebben wij ook mooie paardenkophuid platen. Deze geven wij zelf aan onze hond King. De platen verschillen allemaal van vorm en grootte, dat komt omdat het een natuurlijk, onbewerkt product is. Het kauwen aan zulke grote en stevige platen is behoorlijk intensief voor de hond. Naast dat het de hond gelukkig maakt, omdat door het kauwen het gelukshormoon 'endorfine' wordt aangemaakt, is het verstandig dat je je hond niet te lang laat kauwen. Ieder kent zijn eigen hond het beste. Mijn eigen hond bijvoorbeeld kauwt maximaal 45 minuten op een kauw snack en alleen op zijn rust dag. Soms laat hij het zelf liggen en soms zie ik hem hijgen en dan pak ik het weg door te ruilen met iets anders lekkers kleins. 

 

Er zijn honden die na 20 minuten al vermoeid zijn en dan kan je als eigenaar daar een grens trekken. Het kan ook zo zijn dat de hond de ene keer 20 minuten kauwt zonder vermoeidheid en de andere keer 40 minuten. 

Het is ook belangrijk dat je zorgt dat je hond daarna goed uitrust en zorg altijd voor een bak met schoon water. 

Als je je hond buiten laat kauwen vanwege de overheerlijke stank, zorg dan voor een schaduw plekje!

 

Heb jij vragen over bepaalde snacks uit ons assortiment of heb jij een kleine of middelgrote hond en vraag je je af welke kauwsnacks er geschikt zijn voor jouw hond? Stuur dan een email of whatsapp bericht.

Deze blog is geschreven door 

The Unleashed Company 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.