Druktechnieken

 

Het drukken van kleding en accessoires die wij verkopen drukken wij op verschillende methodes in combinatie met een hittepers.

Wij gebruiken voor kleding opdrukken die veel details en kleuren bevatten. Zoals: foto opdrukken of ander digital art DTF printing.

Dtf is: Direct to film printing is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van hoogwaardig textiel bedrukken waarbij ontwerpen op een  gecoate DTF folie afgedrukt worden. Deze film is een textieltransfer met behulp van een automatische poederschudder. Zo ontstaat er snel een full colour transfer zonder randafdruk voor bedrukking van elke kleur textiel in een geweldige hoge kwaliteit en wasbaarheid.

Flexfolie: Voor de meeste lijntekeningen of teksten gebruiken wij een hoogwaardige flexfolie. Flexfolie is, een flexibele folie. Het is een speciaal soort vinyl dat op bepaalde stoffen kan worden aangebracht om teksten of ontwerpen zoals line art te maken. Het materiaal bestaat uit een voorkant met lijmlaag en een achterkant. Na dat de plotter het heeft uitgesneden, pel ik het ontwerp zodat alleen het design op een doorzichtige achterkant te zien is en druk ik het met de hitte pers voor een aantal secondes. 

Voor het bedrukken van mokken, puzzels, opdrukken op plexiglas, hout of aluminium gebruiken wij sublimatie 

Sublimatie is een digitale printtechniek waarbij je full colour afbeeldingen kan afdrukken op witte, harde oppervlakken of items met een polyester coating. Eerst wordt een afbeelding op sublimatie printpapier gedrukt. Je wikkelt je mok of legt je sublimatiepapier op het item met polyester coating. Tijdens dit proces verandert de inkt van vaste deeltjes in gasdeeltjes, die het oppervlak van het voorwerp binnendringen. Zodra het voorwerp is afgekoeld, droogt de inkt in het oppervlak of de coating van het voorwerp. En je hebt een prachtige levendige full colour opdruk op je item!